Приготовлено по рецепту из книги «Кулинария» 1955 г.изд.

Самбук из кураги

Курагу перебрать, промыть в теплой воде, положить в посуду, добавить 100 мл. горячей воды, закрыть посуду крышкой и варить в течение 15 минут, после чего протереть.Приготовленную пюреобразную массу соединить с сахаром, яичным белком и взбивать содержимое кондитерским веничком до образования белой пышной массы.Объем массы увеличивается в два — три раза. Подготовленный желатин соединить с 30 мл. воды и при непрерывном помешивании нагреть до 45—50°, а затем процедить и влить тонкой струей во взбитую массу, непрерывно и быстро помешивая веничком. Приготовленную массу разлить в формочки, охладить, а затем самбук выложить на тарелки или в вазочки.При подаче самбук из кураги можно полить ягодным сиропом.

Курага 60 г.

Сахар 35 г.

Белок 2 шт.

Желатин 6 г.

Время приготовления 30 минут и в холодильнике 3 часа. 3-ри порции.

Источник: videocooking.ru

7 КОММЕНТАРИИ

  1. Admiring the hard work you put into your
    site and in depth information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while
    that isn’t the same outdated rehashed information. Excellent
    read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  2. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to
    exchange strategies with others, why not shoot me
    an e-mail if interested.

  3. Greetings from Idaho! I’m bored to death at work so I decided to check out your website on my iphone during lunch break.

    I really like the information you provide here and can’t wait to take a look when I get home.
    I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, excellent
    site!

  4. Yesterday, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop,
    just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
    I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

  5. I was pretty pleased to discover this website. I wanted to thank you for your time due
    to this fantastic read!! I definitely savored every little bit of it and I have you saved as a favorite to check out new
    things in your website.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × два =